Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Изследване на UKECRF

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   Британският форум за изследване на електронните цигари (UKECRF) е инициатива, разработена от Cancer Research UK(Изследователски център за ракови заболявания Англия) в партньорство с Обществено Здраве Англия (PHE) и британския Център за изследвания на тютюна и алкохола (UKCTAS).

    

    

   izsledvane-prouchavne-UKECRF-esmoker.bg.jpg

    

    

   Наред с други неща, той обединява експерти, които да разгледат изследвания, свързани с изпаряването и намалянето на вредата от тютюна.
   Брифингът за изследване е част от поредица от месечни актуализации, целящи да предоставят преглед на новите проучвания върху електронните цигари. Брифингите са предназначени за изследователи, политици, здравни специалисти и други, които проявяват интерес към подобни въпроси.

    


   Проучването установява, че няма връзка между пушенето (било то в миналото или в предходния месец) и докладването на симптоми на коронавирус или положителното тестване за него. Изследователите също така установяват, че няма връзка между използването само на електронни цигари и проявата на симптоми на коронавирус, но все пак потребители на електронни цигари са по-склонни да бъдат тествани и да дават положителна проба за вируса.

    

   Настоящо двойно използване на електронни цигари и цигари е свързано с повишен риск от докладване на симптомите на коронавирус.

    


   UKECRF заяви, че екипът разчита на данни от няколко източника, което означава, че не може да се използва за установяване на причинно-следствена връзка. Освен това, ако се докладва самостоятелно, това означава, че пристрастия и грешки при изземване на проби могат да играят голям фактор. И накрая, екипът не коригира данните спрямо всички потенциални фактори, които могат да повлияят на инфекцията с коронавирус.

    


   UKECRF заяви: "Почти няма съществуващи изследвания за изпаряването и коронавирус, което може да обясни защо това проучване е получило медийно внимание със заглавия като "Тийнейджъри и млади хора използващи електронни цигари, до седем пъти по-склонни да се заразят с коронавирус". Това е и разликата с тютюнопушенето и коронавируса, където до момента има редица изследвания."

    


   Изследователският екип заяви, че тяхната работа показва, че след 12 седмици 14% от групата на изпаряващите и 18% от традиционната група в програми за спиране на никотинова зависимост "съобщават, че не пушат изобщо през последните 7 дни". Изследването се използва от някои медии, за да се каже, че никотиновата заместителна терапия действа по-добре от изпаряването.

    


   Анализаторите се тревожат, че размерът на извадката е малък, процентът на отпадане е висок и самоотчетеното въздържание от тютюнопушене не е биохимично проверено. "Въпреки че това проучване е само началото с няколко ограничения", каза UKECRF, "констатациите показват, че употребата на електронни цигари за отказване от тютюнопушенето в тази група трябва да бъде проучена допълнително".

    


   UKECRF коментира:  "Приблизителните оценки предполагат насочена връзка от изпаряването към пушене, но прогнозите могат да бъдат обяснени с обратна причинно-следствена връзка. Статусът на изпаряването се определя, като се пита "използвали ли сте някога електронни цигари", което означава, че участниците, които са ги използвали веднъж или рядко, може да са били включени. Това също не отчита мотивацията или поведенческите модели при изпаряването. Общото разпространение на тютюнопушенето и изпаряването сред участниците е много ниско. Тези факти може да са повлияли на точността на оценките."

    


   "Констатациите не подкрепиха опасенията, че родителите, използващи електронни цигари, за да се откажат от пушенето, могат пряко да допринесат за това децата да започнат."

    

   Оригиналната статия публикувана в planetofthevapes.co.uk можете да прочетете тук.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари