Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Проучване: Поведение при отказване от тютюнопушенето при пациенти с рак на белия дроб

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   Според доклад на генералния хирург на САЩ от 2014 г. продължаващото пушене след диагноза рак на белия дроб е свързано с приблизително 50% средно увеличение на смъртността.


   Д-р Конър Стюър, Институт за ракови заболявания към Университета Емори в Атланта, и колегите му направиха проспективни оценки, оценяващи моделите на употреба и спиране на тютюна и ефектите върху резултатите. Първото всеобхватно проучване на навиците на тютюнопушене при пациенти с недребноклетъчен рак на белия дроб (NSCLC) разкри, че е налице висок процент на намаляване и спиране на тютюнопушенето след влизането в проучването.

    

    

   prouchavane-rak-beli-drobove-cigari-esmoker.bg.jpg

    


   Изследователите установяват, че от анкетираните 90% съобщават за настояща или предишна история на пушенето на цигари, но към момента на записване в проучването само 11% съобщават, че са настоящи пушачи. По отношение на пациентите, които съобщават за тютюнопушене по време на диагностицирането на рак на белия дроб, но не към момента на записване в проучването, 1% от тях съобщават за пушене на 12-ия месец след започване на проучването. Като цяло 94% от анкетираните съобщават или за спиране или за по-малко консумация на тютюневи цигари на 12-ия месец след започване на проучването.

    


   ЕС "План за борба с рака"

    


   Междувременно в Европа редица групи за намаляване на вредата от тютюна и защитниците на изпаряването са разочаровани от пристрастията към електронните цигари, показани от Европейската комисия (ЕК), в техния новосъздаден "План за борба с рака", въпреки всички научни доказателства, сочещи ефективността на продуктите като инструменти за намаляване на вредата от тютюна и отказване от тютюнопушенето.
   "Пушенето и изпаряването не са едно и също нещо и Комисията знае това. Поради идеологическия подход обаче те пренебрегват своя дълг да следват политики в най-добрия интерес на всички граждани на ЕС. Третирането на двете като едно и също е грешка, която може да попречи на хиляди пушачи да откажат цигарите. В крайна сметка знаем, че изпаряването е два пъти по-ефективен от другите методи за спиране на тютюнопушенето “, каза Майкъл Ландл, директор на Световен Вейп Алианс (WVA).

    


   "Ако изпаряването се подчинява на същите правила като цигарите - по-високи данъци, забрани на определени места и т.н. - тогава онези, които са се отказали от пушенето благодарение на вейпинга, ще видят, че пушенето става, относително по-привлекателно. Това е катастрофа и се сблъсква с онова, което ЕС се надява да постигне. Ако ЕС е загрижен за младите хора, които се захващат с изпаряване, тогава нека наложим възрастови ограничения, но да направим вейпинга по-скъп и по-неприятен е сигурен начин да върнем настоящите вейпъри обратно към стария навик ", добави Ландл.

    


   Оригиналната статия публикувана в vapingpost.com можете да прочете тук.

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари