Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Ново проучване в Белгия показва, че 1 на всеки 5 пушача успява да откаже цигарите 6 месеца след закупуване на електронна цигара

    

   Проучването, озаглавено "Около един на всеки пет начинаещи вейпъри, които купуват първата си електронна цигара във вейп магазин, отказват пушенето след шест месеца", разглежда траекториите на пушене/изпаряване и степента на успех при отказване от тютюнопушенето на пушачите след закупуване на първата им цигари във вейп магазини в белгийския регион Фландрия.

   "Приблизително всеки пети клиент, който пуши традиционни цигари и е закупил първата си електронна цигара във вейп магазин, е отказал пушенето напълно след шест месеца."

   Избраните участници в изследването (71) бяха помолени да попълнят въпросници, оценяващи поведението на тютюнопушенето/вейпинга на три различни етапа от момента, в който са закупили първата си електронна цигара (прием, след три и шест месеца). Състоянието на тютюнопушенето им е биохимично двойно проверено чрез измервания на eCO (издишано количество въглероден окис).

   Събраните данни показват, че се наблюдава намаление на пушенето с 53% (от 17 цигари на ден (ЦнД) при прием на 8 ЦнД след шест месеца), докато eCO намалява до 15 ppm. Освен това 18% от участниците са се отказали да пушат напълно (eCO = 2 ppm), други 25% са имали поне наполовина ЦнД, докато 57% не са успели да намалят ЦнД с поне 50% (включително 13%, които са спрели употребата на електронни цигари) .

   Проучването също така установява, че тези, които са успели да се откажат от тютюнопушенето, са консумирали повече течност за електронни цигари, сравнено с тези, които са намалили и тези, които са продължили да пушат. Най-важното е, че всеки пети от участниците е успял да се откаже. "Около един на всеки пет клиенти, които пушат, при покупка на първата си електронна цигара във вейп магазин, са се отказали да пушат напълно след шест месеца", заключават изследователите.

    

   Източник: https://www.vapingpost.com/2020/11/02/study-1-in-5-smokers-manage-to-quit-6-months-after-purchasing-e-cigs/ 

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари