Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   В Канада продажбите на цигари отново се увеличават след забрана за вкусове при електронните цигари

   Към разочарованието на експертите за намаляване на вредата от тютюна, които прогнозираха подобни модели, ново проучване показва, че след забраната за аромати при течностите за електронни цигари, въведена на 1 април, висок процент на вейпърите от Нова Скотия може да се върне към цигарите.

   Ароматите за електронни цигари бяха забранени в Нова Скотия още на 1 април и въз основа на доказателства от предишни проучвания, експертите по намаляване на вредата от тютюна и общественото здраве отдавна посочват, че в отговор на подобни забрани повечето вейпъри са склонни да се върнат към пушенето. Всъщност многобройни проучвания показват, че благодарение на такива продукти нивата на пушене намаляват в повечето страни.

   Майк Хамуд, президент на Асоциацията на Атлантическите магазини, каза, че след постоянен спад в продажбите на цигари, наблюдаван през последното десетилетие в Нова Скотия, преминаването от електронни цигари към тютюневи цигари вече е започнало и търговците на дребно отчитат рязко увеличение на продажбите. В съответствие с тези наблюдения, резултатите от социологическите проучвания, публикувани от Abacus Data, показват, че около 29% от населението в региона, което изпарява, може да се върне към цигарите.

    

   "Това се появи изненадващо за нас, на фона на така или иначе увеличаващите се продажби на тютюневи изделия", каза Хамуд. Той вярва, че причината за това увеличение е двойна: "първата е забраната за аромати при електронните цигари, а другата е засиленото присъствие на границата, което води до намаляване на продажбата на тютюн на черния пазар", каза той според статия за Халифакс днес.

   Каква е крайната цел?

   Хамуд добави, че би искал да разговаря с държавни служители, за да обсъди бъдещето на ароматите при електронните цигари и да разбере каква е крайната цел. "Смятаме, че сегашните ограничения може да са отишли ​​твърде далеч и спирането на тютюнопушенето от възрастни може да е било това неволно последствие."

    

   Източник: https://www.vapingpost.com/2020/10/30/canada-ns-cigarette-sales-rise-again-following-e-cig-flavour-ban/

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари