Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Какво вейпвам?

   Какво вейпвам?

    

   Ако попитате много от хората, които вейпват, ще ви кажат, че те вдишват „просто водни изпарения“. Това, разбира се, не е така. Други пък – противници на електронните цигари – ще ви кажат, че „съдържанието на никотиновите течности е търговска тайна“ – което също не отговаря на истината.

   В течността за електронни цигари всъщност няма никакви тайни съставки и много често всички те са описани на етикета на продукта. Това е така по закон, важащ за търговията с никотинови течности в рамките на Европейския съюз, който скоро ще влезе в сила и в САЩ, но така или иначе, всички утвърдени световни производители на никотинови течности много отдавна описват състава на продуктите си на етикета, далеч преди да бъдат задължени за това.

   Може би объркването и "народните митове и легенди", свързани със състава на е-течностите идва от факта, че те са описани на етикета с химическите си наименования. Това е довеждало до стотици погрешни интерпретации, смешни истории и направо народни умотворения, като например твърдението, че „никотиновата течност съдържа антифриз“.

   Не, не съдържа!

   Повечето течности за електронни цигари съдържат четири основни съставки, съществуват и вариации, но не твърде много. Ако сте запознати с основните четири, бързо ще разпознавате описанията с различен състав. Междувременно ето кратко описание на това, което най-вероятно сипвате в своя атомайзер.

   Растителен глицерин

   Съвременната течност за е-цигари съдържа предимно растителен глицерин. Всъщност в някои електронни течости това е около 80% от съдържанието на цялата течност. Глицеринът е натурално съществуваща съставка, която също така може да бъде добита от генерално всякакъв тип мазнина. Растителният глицерин се добива от растителни мазнини, но самият той НЕ Е мазнина. Всъщност той е алкохол, което го прави безвреден за вдишване.

   В е-течностите става въпрос за влаган „растителен глицерин“ – т.е- за продукт, произведен от растения. Той се използва в хранителната индустрия като подсладител, а също така се влага и в някои продукти, за да запази влажността в тях. Също така се съдържа и в много лекарства. Учените го изследват от много години и до момента няма нито едно доказателство, че той нанася каквато и да е вреда на човешкото здраве.

   Пропилен гликол

   Това е още една от основните съставки в течността за вейпване. В някои течности тя дори преобладава процентно над растителния глицерин. Тя също е алкохол и също е почти без мирис. Тя също има леко сладникав вкус, въпреки, че недостатъчно, за да бъде използвана като подсладител, също се влага в хранителни продукти и лекарства, за да запази влажността им.

   Пропилен гликолът е една от съставките на антифриза, поради което съществува широко приеманото за вярно твърдение, че „вейпваш антифриз“. Това твърдение, разбира се, е напълно абсурдно. Пропилен гликолът е само една от съставките на антифриза и всъщност антиэфризът, в който присъства тази съставка, го прави по-безопасен за домашни любимци и деца.    

   Вярно е, че с пропилен гликолът са свързани някои данни за минимални поражения върху човешкото здраве. Той е изследван от 1940 година и е класифициран като „общо безопасен“, вдишването или поглъщането на пропилен гликол няма да ви нанесе никаква вреда. Малък процент от хората обаче са чувствителни към него, така, че ако вейпвате течност, която има високо съдържание на пропилен гликол и която ви кара да се чувствате недобре, преминете на такава, която съдържа повече растителен глицерин.

   Аромати

   Едно от най-хубавите неща на течностите за електронни цигари е огромното разнообразие от хиляди прекрасни аромати, които можете да помиришете, усетите и вейпвате. Самата никотинова течност няма кой знае какъв собствен аромат, така, че ароматите се добавят, за да й придадат това свойство.

   Това е и съставката на течностите за е-цигари, която е подложена на най-голям натиск и критики от страна на противниците на вейпинга. Съществуват аромати, които са безопасни за ядене, но не и за вдишване *вейпване. Такъв пример е диацетил. Индустрията обаче е положила всички старания, за да елиминира опасните компоненти в средствата, използване за ароматизиране на никотиновата течност. Не изплозвайте аромати, закупени от супермаркета, за да ароматизирате течност за вейпване – те най-често са масла, които са вредни при вдишване! Придържайте се към ароматизираните течности от легални производители, защото те са подбрали аромати, които са в най-висока степен безопасност при вейпване!

   Никотин

   Съставката, която кара милиони всяка година да пробват да откажат тютюневите цигари, като ги заменят с електронни. Именно никотинът прави ефективно заместването на първите с вторите; можеш да задоволиш глада си за никотин и без да се налага да палиш сноп тютюневи листа.

   Малко се знае, но всъщност никотинът е във висока степен безопасна субстанция – големият проблем на тютюневите цигари са вредните вещества, които се съдържат в дима, а не в никотина. Той е високо токсичен във високи дози, но всъщност практически едва ли съществува възможност да се натровиш с никотин, докато вейпваш. Дълго преди да погълнеш опасната доза ти се завива свят, започва да ти се гади, да те боли глава. Вейпърите (и пушачите!) усещат сами степента си на насищане с никотин и приемат толкова, колкото им е необходимо.

   ВНИМАНИЕ! Дръжте никотиновите си течности на НЕДОСТЪПНО МЯСТО за деца, ментално болни хора, домашни любимци и всеки, който може да приеме шишенцето с ароматизирана течност за нещо за пиене. Бъдете отговорни към здравето на живите същества, които обичате! 

    

   В заключение ще кажем, че е най-добре да избягвате никотинови течности, които съдържат нещо различно от тези четири съставки. Витамини, оцветители, добавки като „кафеин“ – те не прибавят нищо към качеството на вейпинг течността и – за разлика от тези четири съставки! – не са били подлагани на изследвания за безопасност при вейпване. Придържайте се към тези четири основни ингредиента и ще се наслаждавате на ниско рисково, приятно вейпване!

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари

   Най-продавани