Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   УЧЕНИ РАЗКРИВАТ ЕДНА СМУЩАВАЩА ПРИЧИНА, ПОРАДИ КОЯТО ТЮТЮНОПУШЕЩИТЕ ТРЯБВА ДА ПРЕМИНАТ КЪМ ЕЛЕКТРОННИ ЦИГАРИ

   Една от най-големите битки около вейпинга е спорът за краткосрочните и дългосрочните ефекти от него. Като се има предвид колко отскоро светът вейпва, е разбираемо, че толкова много хора трудно разбират, че електронните цигари са невероятни средства за намаляване на вредите и преустановяване на тютюнопушенето. Като такова, широко разпространено мнение е, че общността на вейпърите  се нуждае от помощ в борбата с дезинформацията и погрешната политика на възприемане. За щастие борбата става все по-лесна с всеки изминал ден, благодарение на нарастващите лавинообразно доказателства в полза на промяната.

   Така да се каже, има много още битки, преди войната да бъде спечелена. Независимо от доказателствата от обратната гледна точка, много хора все още са под влияние на погрешното схващане, че вейпването и тютюнопушенето са сходни като риск. И въпреки, че нищо не може да извърши Голямата промяна в мисленето за една нощ, доказателствата, едно по едно, продължават да се трупат. Проучване, публикувано миналата седмица, показва, че мъжете, чиито бащи са били тютюнопушачи по време на зачеването им, са много по-склонни да имат по-нисък брой сперматозоиди.

   Новото изследване

   Това ново проучване бе проведено от екип от изследователи от университета Лунд в Малмьо, Швеция. Водени от д-р Jonatan Axelsson, екипът е искал да изследва по-подробно как тютюнопушенето на бащите по време на бременност се отразява на плода. Има една планина на информация за майчиното пушене при зачеване и по време на бременност, но много малко се обръща внимание на ролята на бащата. За да отговорят на този въпрос, те са събрали група от 104 на брой, 17-20-годишни шведски мъже и ги групирали според пушаческите навици на бащите им. След това ги помолили да дадат проба сперма за изследване. Изследвани са били неща като обем на спермата, общ брой сперматозоиди, концентрация на спермата, както и морфология и смъртност на сперматозоидите.

   След като анализирали всички тези данни, започнали да забелязват някои изненадващи и вълнуващи закономерности... Екипът стигнал до заключението, че онези, които са имали бащи, които са пушели цигари в този период, имат 41% по-ниска концентрация на сперматозоиди заедно с 51% намаление на общия брой сперматозоиди. Резултатите от такъв мащаб са много неочаквани и показват, че е необходимо много повече изследвания по тази тема.

   Къде в картинката влиза Вейпването

   Макар че това специално проучване се отнася само до тютюнопушенето, изследванията в бъдеще трябва да се разширят, така че да включат бащите и техните пушачески навици. Междувременно имаме сериозни основания да вярваме, че вейпването е по-безопасно. В допълнение към доклада от 2015 г. от Агенцията за обществено здраве на Англия, PHE, който заключи, че вейпването е най-малко 95% по-безопасно от тютюнопушенето, вече знаем, че рискът от рак при пушач е около 57 000 пъти по-висок в сравнение на този на вейпър с подобни демографски данни.

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари