Абонирай се сега за да
получаваш по имейл нашите
невероятни промоции!
Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
  Филтри

  Категории

  Анкета

  ФИЛИП МОРИС КАЗВАТ, ЧЕ ИСКАТ ДА СПРАТ ПРОДАЖБАТА НА ТЮТЮНЕВИ ЦИГАРИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

  Дата: 28 Фев 2018

  ФИЛИП МОРИС КАЗВАТ, ЧЕ ИСКАТ ДА СПРАТ ПРОДАЖБАТА НА ТЮТЮНЕВИ ЦИГАРИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ В ПОСЛЕДНАТА СИ РЕКЛАМНА КАМПАНИЯ*

  *заглавието е на вестник Independent онлайн

  Статията в оригинал в първоизточника можете да прочетете ТУК

   

  Една от най-големите тютюневи компании в света заяви, че "се опитва да откаже цигарите". Philip Morris, производител на Марлборо и множество други марки, излезе с реклами на цяла страница в национални вестници във Великобритания през януари 2018 година, заявявайки своята "амбиция да спре продажбата на цигари във Великобритания".

  Подобно на много от тютюневите компании, Филип Морис се движи към фокусиране върху нови продукти, които да заменят цигарите, които отнемат милиони животи всяка година.

  Електронните цигари и т. нар. тютюневи изделия, които "се нагряват, без да горят" предлагат начин за генериране на бъдещи печалби, тъй като все повече потребители се противопоставят на тютюнопушенето.

   Компанията съобщи, че е изразходвала 2,5 милиарда британски лири за проучване на продуктите си без тютюнев дим, за които се счита, че са по-малко вредни за здравето.

  Компанията също така обеща да помогне на местните власти да предприемат мерки за подпомагане на хората, опитващи се да се откажат от тютюнопушенето, и заявиха, че ще търсят одобрение от правителството, за да включат отказването от тютюнопушенето и преминаването към бездимни устройства върху цигарените кутии.

  Дебора Арнот, главен изпълнителен директор на Health Charity Action за тютюнопушене и здравеопазване, описа рекламите като "PR каскада".

  Тя каза, че компанията няма да може да съдейства на правителството да помогне на хората да откажат тютюнопушенето, тъй като това би означавало акт на дарение, а на тютюневите компании не се разрешава да правят дарения на правителството.

  "Вместо да правят дарения," каза Арнот, "те трябва да бъдат принудени да плащат на правителството повече от огромните си печалби."

  Рекламата на компанията гласи: "Филип Морис е известен с цигарите си. Всяка година много пушачи ги отказват. Сега е нашият ред."

  "Нашата амбиция е да спрем продажбата на цигари във Великобритания. Няма да е лесно. Но сме решени да превърнем своята визия в реалност. В Англия има 7.6 милиона възрастни, които пушат. Най-доброто действие, което могат да предприемат, е да се откажат от тютюнопушенето ", продължи той.

  През декември разследването на Ройтерс цитира бивши служители на Philip Morris, които според съобщенията оспорват качеството на вътрешните изследвания на компанията, на базата на които беше оповестено твърдението, че техните продукти без тютюнев дим са по-малко вредни от цигарите.

  Компанията защити изследванията си и каза пред информационната агенция, че всички техни изследвания са проведени от подходящо квалифицирани и обучени професионалисти.

  Питър Никсън, управляващ директор на Филип Морис, заяви, че счита, че компанията "има важна роля в подпомагането на Обединеното кралство да стане територия без тютюнев дим".

  "Ние осъзнаваме, че това, никога да не започвате да пушите - или да се откажете от цигарите завинаги - винаги е най-добрият вариант. Но за онези, които продължават да пушат, в Обединеното кралство има повече алтернативи от всякога ", каза той.

  Сайтът NHS се посочва, че настоящото изследване показва, че електронни цигари са значително по-малко вредни от тютюневите, но добавя, че "няма да имаме пълна картина на тяхната безопасност, докато не минат много години, в които те се те се употребяват."

  Остави мнение/коментар

  Код за сигурност
  • Все още няма коментари
  Върни До Горе