Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, shake and vape, вейп устройства, батерии, наргилета, тютюн за наргиле, чашки за наргилета, въглени за наргилета и аксесоари за наргилета
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Безопасно ли е да изпарявате без никотин? Първа Част

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   Понастоящем повечето медицински експерти се съгласяват, че електронните цигари са много по-безопасни от тютюневите цигари, но много пушачи, които мислят да опитат, все още имат някои въпроси. Едно нещо, което (странно) чуваме по-често, е въпросът: "Безопасно ли е да изпарявам без никотин?"

    

    

   vape-izparqwane-bez-nikotin-esmoker.bg.jpg

    


   Това е странно, защото обикновено хората твърдят, че не е безопасно да се изпарява с никотин! Преувеличените опасности от никотина са една от най-често цитираните причини, поради които електронните цигари са лоши и трябва да бъдат контролирани. Някои държави дори са приели закони, ограничаващи съдържанието на никотин. В ЕС най-силните течности, които могат да се продават, са 20 мг / мл, а в Австралия не можете законно да купувате течности с никотин.

    


   Всъщност "опасностите" от никотина са предимно въображаеми. Да, отровен е в големи дози, но концентрациите и количествата в електронната течност - дори по-силните, открити извън ЕС - няма да ви навредят. Никотинът дори не предизвиква наистина пристрастяване, ако е отделен от другите химикали в тютюневия дим, така че предполагаемите рискове от изпаряване на никотин могат да бъдат пренебрегнати.

    


   И така, защо хората се притесняват за безопасността при изпаряването без никотин? Това всъщност е добър въпрос. Изваждането на никотина от течността със сигурност не я прави по-токсична, но има няколко основателни въпроса, които трябва да се зададат.

    


   Защо да се изпарява без никотин така или иначе?

    


   Повечето вейпъри използват течност, съдържаща никотин, но не всички го използват. Ако изпарявате като начин да спрете да пушите или да стоите настрана от цигарите, може да не е безопасно да изпарявате без никотин. Възможният риск няма нищо общо с изпаряването. При липсата на никотин може да възприемете електронната си цигара за толкова неудовлетворителна, че да излезете и да си купите кутия цигари. Преди да разберете, ще се върнете към пушенето и това определено не е безопасно.

    


   Някои бивши пушачи, които са преминали към електронните цигари, искат да извадят никотина изцяло. Това е добре, но е важно да не го правите твърде бързо. Намалявайте постепенно, на малки стъпки и не бързайте. Повечето пушачи, които преминат, трябва да започнат от 20 мг/мл течност или 18 мг/мл, ако сте затънали в безсмислените ограничения на ЕС. След няколко месеца можете да опитате да намалите до 12 мг/мл, след което след няколко месеца да намалите до 6.

    


   Това изглежда бавно, но не забравяйте, че ако сте бивш пушач, тялото ви е свикнало с никотин. Ако се опитате да намалите до нула след няколко месеца, вероятно ще се провалите и има голяма вероятност в крайна сметка да пропушите отново. По-добре е да изпарявате високо-никотинови течности до края на живота си, отколкото в крайна сметка да се върнете към тютюневите цигари.

    


   Много бивши пушачи са щастливи да продължават да изпаряват и ако това звучи като вас, наистина няма смисъл да се опитвате да нулирате никотина. Други смятат, че изпаряването е наполовина успех и в този случай има някакъв смисъл постепенното понижаване на нивата на никотин. Важното е да не бързате. Ако се стремите да свалите никотина си до нула в продължение на една година, след това намалете самото изпаряване, докато спрете напълно след още около шест месеца, приблизително.

    

    

   Оригиналната статия публикувана в vapingpost.com можете да прочетете тук.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари