Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Пътят към отказването от тютюневите цигари

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   Ново проучване, проведено от Йейлското училище за обществено здраве (YSPH) и публикувано в JAMA Pediatrics категорично предупреждава, че забраната в Сан Франциско на ароматите за течности за електронни цигари може да е довела до подтикване на  18-24-годишни, които биха използвали електронни цигари, да започнат да пушат тютюневи изделия.

    

    

   otkazvane-tutunopushene-vape-elektronna-cigara-esmoker.bg.jpg

    


   В статията на JAMA се отбелязва: "Като се имат предвид относителните здравни ефекти от тютюнопушенето спрямо изпаряването, забраните за аромати, които увеличават тютюнопушенето, могат да се окажат вредни."

    


   Йейл Нюз последва със собствена статия, озаглавена "Забраната за ароматите при електронните цигари може да е подтикнала тийнейджърите към тютюневи цигари, предполага проучване."

    


   Според статията на JAMA, проучването "поражда загриженост, че намаляването на достъпа до аромати за електронни цигари може да мотивира младежите, които иначе биха изпарявали, да заменят с тютюпушене. Всъщност анализите на това как минималната възраст за продажба на електронни цигари и тютюнопушенето при младежите също предполагат подобна връзка."

    


   Американски поддръжници на продукти за изпаряване по-рано предупредиха, че разглежданите забрани за аромати в щати като Кънектикът ще подбият малкия бизнес, ще намалят важните данъчни приходи за местните правителствени представителства и ще възпрепятстват усилията на хората да избягат от пристрастяването към традиционните тютюневи изделия.

    


   Противопоставяйки вейп продуктите срещу традиционните цигари, водещият изследовател на изследването отбелязва в Йейл Нюз, че "по-голямата част от настоящите доказателства сочат значително по-големи вреди от тютюнопушенето, което е причина за почти всеки пети смъртен случай на възрастни годишно. Дори и да е добронамерен, закон, който увеличава тютюнопушенето сред младежите, може да представлява заплаха за общественото здраве."
   Сам Салаймех, президент на AMV Холдингс, обясни: "Вейп продуктите предлагат на пушачите задоволяване на никотинивия глад без използването на горими продукти, които имитират толкова много от допълнителните аспекти на навика за пушене в далеч по-безопасна и здравословна опаковка. Ние подкрепяме "свободата да се откажа" за всеки човек, който използва тютюневи изделия. И ние твърдо вярваме в доказателствата - както лични, така и емпирични ,които показват как вейп продуктите могат да доведат до тази свобода."

    


   AMV Холдингс е най-големата компания за специализирани магазини за вейп продукти в САЩ и производител на множество марки е-течности. Компанията оперира над 120 търговски обекта в САЩ и Европа.

    


   Оригиналната статия публикувана в planetofthevapes.co.uk можете да прочете тук.

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари